Welkom op de nieuwe website.

Na een weekje werken is het dan eindelijk zover: de nieuwe site is hier. Ik heb er erg mijn best op gedaan en hoop dat jullie het mooi vinden.

Wie ben ik

Ik ben Matthijs ik ben een 3de jaars student ICT beheerder op het Horizon College en een collega van Esmee bij Deen supermarkt. En ik heb aangeboden een nieuwe site te maken voor Esmee omdat ik dat leuk vind om te doen, en ik van mening ben dat het een hoop voordelen heeft om je eigen site te hebben in plaats van een Blogger.com site.

Wat is er nieuw

Geen blogger meer

De oude site was gebaseerd op Googles Blogger wat op zich een prima platform is voor beginners, maar er zijn wel een aantal beperkingen:

 1. Alleen Google Adsense geen anderen advertentie platformen.
 2. Geen mogelijk heden voor uitbreidingen (forum, webshop, user profielen enz.).
 3. Beperkte opmaak opties.

Nieuw uiterlijk

De nieuwe site is gebaseerd op een standaard wordpress thema van Themforest.net die flink onderhanden is genomen om hem toch een beetje zijn eigen uitstraling te geven. Voor de rest heb ik men best gedaan het zoveel mogelijk op de oude site te laten lijken (de widgets, pagina’s enz.).

Nieuw logo

Bij een nieuwe site hoort natuurlijk ook een nieuw logo. Het logo is gemaakt in Adobe illustrator op basis van het Amelia font(lettertype)

Meer advertenties

Er gaat een stuk meer tijd in een artikel zitten dan je misschien zou denken, tijd die je ook anders had kunnen besteden bv werken. Daarom is het niet raar om ook geld te verdienen aan deze blog. Om dit voor elkaar te krijgen komen er advertenties op de pagina’s. Dit zullen Google Adsense advertenties zijn maar ook advertenties van merken/bedrijven waar Esmee vaak mee samenwerkt. Zie je een advertentie die je niet bevalt laat het dan weten we willen natuurlijk niet dat advertenties een nadelig effect hebben op de gebruikers ervaring.

Meer functionaliteit

De site is uitgerust met BuddyPress. Hier door zijn er heel veel sociale opties mogelijk binnen de site.

Gebruikers profiel

Iedere gebruiker heeft zijn eigen profiel pagina deze pagina is vergelijkbaar met een soort wordpress pagina. Je kan hier als gebruiker van alles op zetten en er is ook te zien als een gebruiker iets heeft gedaan bijvoorbeeld: Gereageerd op een artikel of iets op haar profiel heeft aangepast. Er komt nog een apart artikel waar ik dieper in ga op alle mogelijkheden.

FAQ

Waarom was de site een tijdje niet berijdbaar. 

Vrijdag middag heb ik geprobeer de site live te krijgen na hem lokaal te hebben getest. Helaas gingen hier een aantal dingen fout aan de kant van Mijndomein. Voor de ICTers onder ons het ip adress van de server klopte niet en omdat de TTL lang is is dat moeilijk te ontdekken.

Wat is wordpress?

WordPress in een van de bekendste en meest gebruikte CMS-systemen ter wereld. Eigenlijk gewoon een systeem waarin je makkelijk als je artikelen, pagina’s, gebruikers en media kan beheren. De functionaliteit van wordpress is heel makkelijk uit te berijden via plug-ins.

Welke plug-ins gebruik je?

Op dit moment:

 • Akismet
 • Blogger-importer-exended
 • Bloglovin-button
 • Broken-link-checker
 • Buddypress
 • Contact-form-7
 • Jetpack
 • Meta-box
 • Regenerate-thumnails
 • Quick Featured Images
 • Esmee (special gemaakt voor deze site)

Hoe kan ik bug en anderen problemen melden.

 1. Als reactie op deze post
 2. Op mijn profiel
 3. Op je eigenprofiel en mij erin te taggen @Matthijs

Wat is er gebeurt me de oude site / reacties / mijn account?

De oude site is nog steeds te bereiken via http://beautybyesmeex.blogspot.nl maar er zullen hier geen post’s meer komen.

De reacties kunnen helaas niet worden overgezet naar de nieuwe site omdat deze reacties via google+ verlopen.

Je account blijft gewoon bestaan omdat dit gewoon een Google account is.

Kan ik ook een wordpress site maken?

Ja dat kan zeker. Als je een site wilt maken in wordpress raar ik je aan eerst eens goed te oefenen met een lokale site voordat je geld gaat uitgeven aan webhosting. Dit kan bijvoorbeeld heel erg makkelijk met Instant wordpress (op Windows).

Kan ik ook een site bij jou kopen?

Ja dat kan stuur even een email aan matthijs@squareberry.nl